Bramen op rum cake

3
(1)


Ingrediënten (voor een cakevorm van 25 centimeter)

200 gr suiker
200 gr boter, op kamertemperatuur
1 zakje vanillesuiker
¼ tl zout
4 eieren, op kamertemperatuur
200 gr bloem
1½ tl bakpoeder

Vet de cakevorm in (ik gebruik hier ‘Bakspray’ voor, dat werkt heel goed). Mix de suiker, boter, het vanille-extract en het zout in een kom en mix dit in minimaal 5 minuten romig. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het mengsel luchtig is. Spatel de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag, zodat de luchtigheid behouden blijft.
Van de bramenlikeur die ik een tijdje geleden gemaakt had, had ik de bramen (dus verzadigd met witte rum) bewaard. Deze door de bloem wentelen – dan zakken ze niet naar de bodem – en ook door het beslag spatelen. Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak in 60 tot 75 minuten gaar in een voorverwarmde oven bij 160 °C.
Prik met een satéprikker in de cake om te kijken of deze al gaar is. Blijft er geen beslag meer aan de prikker zitten, dan kan hij uit de oven. Laat de cake kort afkoelen, stort hem en neem vervolgens de vorm weg. Laat hem verder afkoelen op een rooster. En dan – smullen maar … 😋

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 3 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...