Aardappelsalade
Lekker fris bijgerecht bij de BBQ: aardappelsalade.
Zakje krieltjes (700 g) gekookt in groentenbouillon. Intussen dressing gemaakt: 100 g Griekse joghurt 0% vet, 100 g mayonaise met minder vet, eetlepel Dijon mosterd, eetlepel Italiaanse wijnazijn. Roeren met 2 kleingesneden sjalotjes, paar kleingesneden zoetzure augurken, handje peterselie en handje bieslook. De krieltjes wanneer ze nog warm zijn door de dressing scheppen. Daarna mengsel af laten koelen en naar wens peper en zout toevoegen.
Zakje krieltjes (700 g) gekookt in groentenbouillon. Intussen dressing gemaakt: 100 g Griekse joghurt 0% vet, 100 g mayonaise met minder vet, eetlepel Dijon mosterd, eetlepel Italiaanse wijnazijn. Roeren met 2 kleingesneden sjalotjes, paar kleingesneden zoetzure augurken, handje peterselie en handje bieslook. De krieltjes wanneer ze nog warm zijn door de dressing scheppen. Daarna mengsel af laten koelen en naar wens peper en zout toevoegen.
En wat ook nog heel lekker is en extra fris smaakt: een appel in blokjes erdoor roeren.
Goed idee Wilmy!
Bovendien: de peterselie kan tegenwoordig uit eigen moestuin.
Vandaag de helft van de oogst gedroogd in de voedseldroger, de andere helft laat ik nog even staan voor vers gebruik.
Ging dat goed in de voedseldroger?
Ja, dat ging prima – echter nog niet gebruikt of geproefd, want pas zojuist vanmiddag gedaan. 4 uur op 40°C, ik had een weckpotje vol. Kostte me wel € 0.20 aan stroom (of eigenlijk niets, want de zon scheen volop en de panelen maken overuren) 🤣
😂😂😂😂😂
Ha, ha, echt wat voor jou om dat uit te rekenen… 😂 Maar een potje gevriesdroogde peterselie uit de winkel is duurder en vast niet zo lekker. En dit is leuker!
Ben blij dat wij straks ook zonnepanelen hebben 🌞