Aardbeien-basilicum dessert

0
(0)
We hebben grote potten prachtige basilicum en daar heb ik een heerlijk grand dessert van gemaakt bestaande uit een glaasje basilicum panna cotta, basilicum siroop, bolletje aardbeienijs en verse aardbeien. Vergeten eigen foto’s te maken maar het viel zeer in de smaak, ik ga het zeker vaker maken! {CAPTION}

Voor de panna cotta 250 ml verse slagroom en 250 ml volle melk met 60 g suiker gekookt. Van het vuur af een flinke bos basilicum (grof gesneden) en sap en rasp van een halve citroen 10 min mee laten trekken. Daarna de room zeven, 3 geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor roeren. Uitschenken in glaasjes, op laten stijven en voor opdienen decoreren met een aardbei en blaadje basilicum.
De basilicum siroop serveerde ik in een karafje, om naar wens over ijs of aardbeien te schenken. Hiervoor blancheerde ik een flinke bos blaadjes heel kort in kokend water, koelde ze daarna meteen terug anders worden ze bitter en kneep ze goed uit. Vervolgens 100 g suiker oplossen in 100 ml water (verwarmen), af laten koelen, de basilicum er met een staafmixer doorheen mengen en het mengsel in het karafje in de koelkast koud laten worden.
{CAPTION}

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?