Appelbollen
Een winters toetje: appelbollen uit de oven.
Neem stevige appels (ik had Jonagold), schil ze en haal het klokhuis eruit met de appelboor. Leg ze op een plak bladerdeeg, vul de appel met gewelde rozijnen en kaneelsuiker en vouw het lapje bladerdeeg om de appel, bestrijk met eigeel en bestrooi met suiker. Zet ze op een ovenschaal, ongeveer een half uurtje in de oven op 200 gr.
Smullen maar.
Mooi gelukt!
Heel mooi gelukt, ziet er heerlijk uit! Doet denken aan het toetje dat mam vroeger wel vaker in de winter maakte (meestal na de hachèe en rode kool) : gepofte appel uit de oven… Boskoop-appels, in de schil, klokhuis eruit gehaald met de appelboor, onderkant dichtsmeren met roomboter, de schacht vullen met suiker en kaneel, en de bovenkant weer afdekken met een klontje boter… 20min in de hete oven en smullen dan maar! 😋
Ja daar weet ik ook nog goed. Van die dikke goudrenetten….ik wist niet dat ze Boskoop appels heten…