Appelgebak
Vorige week heb ik ook weer eens een taart gebakken, maar niet zo spectaculair als Michelles chocoladetaart.
Een heerlijke frisse appeltaart en makkelijk te maken:
Snij 3 appels in blokjes en schenk er royaal citroensap over.
Klop 2 eieren met 100 gr suiker en 1 zakje vanillesuiker.
Roer er 100 ml zonnebloemolie en 110 gr yoghurt door.
Doe er het rasp van 1 biologische citroen en 1 flinke el citroensap bij.
Roer er renslotte 220 gr bloem en 1 zakje (16 gr) bakpoeder door. Goed mengen, maar niet mixen.
Leg de appels onderop in een ingevette en de bodem met bakpapier beklede springvorm, het deegmengsel komt hier bovenop, gladstrijken en 45 min. in de oven op 180gr.
Haal de taart eruit, draai hem om, leg op een schaal, maak de vorm los de en haal voorzichtig het bakpapier eraf.
Bestrijk de appelbovenkant met abrikozenjam en strooi geraspte amandel over de rand.
Als hij afgekoeld is, strooi je er nog poedersuiker over.
Dit recept komt me bekend voor. Maar deze variant is leuk vanwege het upside down effect. Ik ga deze proberen
Ja, dat was ik nog vergeten te vertellen, hij lijkt wel op ons bekende Italiaanse appelcakerecept. Maar hier zit ook zonnebloemolie in, en dat verschil proef je echt wel. Veel smeuïger. En het ziet er leuker uit door de bovenkant.