Asperges op z’n limburgs, asparagi involtini

0
(0)
Vandaag asperges op tweeërlei wijze.
Eerst natuurlijk op limburgse wijze met ‘n gekookt eitje van onze eigen kip & co-tjes met ‘n mooi gekookt hammetje erbij.
Daarna involtini di asparagi.
Zeker een aanrader als je weer eens iets anders wilt.
De gekookte asperges even laten afkoelen. Dan rol je ze in ‘n mooie rauwe ham, niet te droog… Ik had een fijne speck di Alte Adige. Lekker  ziltig. In een pan met boter lichtjes aanbraden en  een keer draaien. Als de ham/speck ‘n beetje krokant wordt strooi je er geraspte parmezaanse kaas over en dekt af met deksel om de kaas gelijknamig te laten smelten (laat de deksel de kaas niet raken want dan neemt de deksel je kaaslaag mee als je deze optilt…. d’as zonde). Nou denk je natuurlijk ik doe het in de oven maar volgens m’n Italiaanse vriend Diego wordt het dan droog.

Smakelijk.



Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?