Aspergetaart met tomaat

0
(0)
Ik zag al eens eerder een aspergetaart voorbij komen maar deze is toch net weer wat anders. Gisteravond al gebakken en vanmiddag bij het bottelen in Cottessen lekker ‘koud’ met de wijngroep opgepeuzeld, smaakte prima bij alle wijnproefseltjes.
Rooster 1 bos groene asperges in de grillpan. Snijd 2 tomaten in hele dunne plakjes. Snijd 2 plakken ham van 1/2 cm dikte in kleine blokjes.
Kluts 250 ml crème fraîche met 4 eieren en 50 g geraspte Parmezaan en meng de hamblokjes erdoor.
Bekleed een springvorm met bakpapier en bladerdeeg (een kant-en-klare rol bladerdeeg leg ik er met het bijbehorende papier gewoon in).
Beleg de bodem met het ei-ham-kaasmengsel. Leg de asperges en de tomaat op het mengsel (beetje erin drukken). Scheur een bolletje buffelmozzarella in stukjes en verdeel over de taart. Maal er wat peper over en bak 45 min bij 175 gr C en daarna nog 15 min bij 100 gr C. De taart was prima in punten te snijden en uit de hand te eten.
{CAPTION}

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?