Bierpotjestoof 😜
Ingrediënten:
– 600 gram runderlappen
– 30 gram boter
– 4 sjalotjes
– 2 eetlepels mosterd
– 2 sneetjes bruin brood
– 1 flesje Belgisch bier (wij hebben de baronet gebruikt)
– 2 laurierblaadjes
– 400 gram witte kool
– 1 winterpeen
– 500 gram aardappelen, geschild
– Peper en zout
– 1 eetlepel maïzena
Overige benodigdheden:
– Braadpan
Stap 1: Snij de 4 sjalotjes en snij de runderlappen in blokjes en verwarm de boter in de braad pan.
Bak de runderlappen in 5 a 10 min rondom bruin. Voeg vervolgens de sjalotjes toe en bak deze vervolgens 2 minuutjes mee.
Stap 2: Voeg vervolgens het volledige flesje Belgisch bier toe en water tot het vlees met de sjalotjes volledig onder water staan.
Stap 3: Smeer de mosterd op de 2 sneetjes bruin brood en leg deze in de braad pan samen met de laurierblaadjes.
Laat het geheel zo’n 2 uur lekker pruttelen
Stap 4: Snij de winterpeen, aardappelen en wittekool wiij hadden al voorgesneden witte kool) en voeg deze in de braadpan erbij en laat het nog een uur door pruttelen en af en toe door roeren.
Stap 5: Check de aardappelen of ze zacht zijn, zo ja voeg een eetlepel maizena toe zodat het vocht lekker indikt, even goed doorroeren en smullen maar 😋
Groetjes Sjors en Anne
Heerlijk voor zo’n koude dag, leuk ook dat jullie zelf op de foto’s staan.. Dank voor de inspiratie! Vincent zet de laatste foto’s er voor jullie bij.
Ziet er heerlijk uit en weer eens wat variatie op het stoofvlees.
Maar begint het recept niet met ;
men giet een glaasje Baronet🍺 in de kok?