Bladerdeegballetjes
Bladerdeegballetjes; net even wat anders dan een worsten- of saucijzenbroodje.
Ik neem 1 rol pasta brisë (hartigetaart deeg) en 1 rol pasta sfoglia(bladerdeeg). En waarom zul je denken… Na een aantal experimenteren vind ik deze combi het beste : de onderlaag is brisë, de bovenlaag is sfoglia dat maakt het geheel iets minder vet.
De vulling maak je zoals je lekker vindt… (Kan natuurlijk ook Vega zijn voor de liefhebber.) en leg je op de onderste laag…. De bovenlaag in z’n geheel erbovenop en uitsteken met een deeguitsteekapparaatje. Met geklopt ei bekwasten… 220gr 25 min en klaar… Leg maar neer die ballen.
Hier die bal! 😃
Ziet er leuk (en lekker) uit, wat had je als vulling gebruikt, gewoon gehakt?
Jip.. Dit waren gewoon gehakt balletjes lekker pittig gekruid. Jij doet toch van die droge gefrituurde uitjes in je gehakt bal? Ik twijfelde en durfde het er niet bij te doen.
Dat verschilt van keer tot keer wat er in doe. Bijna altijd wel een zeer fijn gesnipperd (vers) uitje, soms die gedroogde, soms ook wat seroendeng (mengsel van gehakte pinda’s, kokos en kruiden), soms een mengsel van italiaanse kruiden, sambal en ketjap.
Beetje afwisseling – een bal gehakt is altijd lekker! 😋