bokkenpootjes
Typisch Nederlands koekje :
Het bokkepootje
Nou ik heb het geweten….. Erg bewerkelijk om te maken wel leuk om te doen zeker als het regent de hele dag.
Eiwitten stijf kloppen, broyage er invouwen, met spuitzak op bakplaat spuiten, amandel erop,
bakken 180 gr.
Intussen crème maken met natuurlijk m’n eigen amaretto toevoeging. Crème op een laag koekje spuiten en tegen elkaar plakken. Chocolade tempereren en de koekjesuiteinden erin dippen. Phoe hé…. Klinkt simpel maar toch ’n gedoe…. Maar de moeite waard. En ze worden natuurlijk bewaard in oma’s koekjes trommel. Wie kent deze nog? Er zaten altijd bokkenpootjes in en alleen op zondag kregen we die. 😋
Wat een lef! Eerste keer dat ik het woord broyage zie, weer wat geleerd!
Ik moest het ook opzoeken evenals chocolade tempereren…. Bakkers jargon. 👩🍳👨🍳
Ja, die koektrommel kan ik me nog goed herinneren! Overigens, je bent wel wat zuinig met de chocola geweest, of is dat een Italiaanse invloed – zelfs die zuunige Hollanders dopen ‘t koekje dieper in de chocolade… 😉
Ja… Zo ziet het er op de foto wel uit, maar de chocolade is erg bitter en na het tempereren behoorlijk machtig. Daarbij was het au bain Marie kommetje niet dieper…. 🤭
En had je het au-bain-Marie kommetje in of boven het water gehangen… 😉
Er boven anders gaat de chocolade korrelen… 🍫🍫
Knap hoor! Lijkt me best moeilijk en veel werk. Weet je nog dat oma die grote truffels van Broekmans ook zo lekker vond?
Die koekjestrommel is prachtig, die moet in de familie blijven!