‘Bronstige’ Kiwi Jam
Kiwi Jam, heerlijk fris en vol vitaminen. Ook van de kiwi’s van vriend Ruud. En zo makkelijk te maken: kiwi’s schillen (als ze goed rijp zijn is het makkelijker om het kapje er af te snijden en ze uit te knijpen), in de pan 5 minuutjes koken met wat citroensap (20 ml per kg fruit), daarna evenveel gewicht aan geleisuiker als fruit toevoegen, dan weer aan de kook brengen en zachtjes 25 min door laten koken.
Dan volgt de ‘schotelproef’: schep een beetje jam op een van te voren in de koelkast afgekoeld bordje, wacht 1-2 minuten en kijk of het er niet afloopt – dan heeft de jam de goede consistentie.
Vervolgens kun je afvullen in uitgekookte potjes.
Het ‘bronstige’ in de jam zat gelukkig alleen in de aanprijzing van de geleisuiker (foto: van Gilse geilesuiker)… 🤣
🤣😂 en smakelijk!
Gezellige huisvlijt, het ruikt lekker hier
En werkte de jam ook naar believen?🤣🤣
Vervolg: de kiwi-jam is al weer op, zo lekker! Maar – de kiwi-likeur heeft nu ook lang genoeg getrokken, dus die staat te filtreren en van het restant maken we 18+ jam… 🤪