Chili con carne, weer net iets anders

0
(0)

Er zijn al meerdere posts en tips over chili con carne gemaakt, maar deze was zó lekker van smaak en consistentie dat ik hem even deel.
Voor 2 personen meer dan genoeg:

  • 170 gram tartaar rul bakken in wat olie met 1 tl paprikapoeder, 1 tl djintan, 1 tl oregano en ½ tl kaneel
  • toevoegen 1 gesnipperde ui, 2 fijngesneden teentjes knoflook en dit even meebakken
  • 1 rode puntpaprika in blokjes snijden en even meebakken
  • 1 blik (400 g) gepelde tomaten toevoegen, een half tablet kippenbouillon, 25 g zeer pure chocola, tl bruine suiker, blik 200 g kidneybonen (afgespoeld), blik 200 g zwarte bonen (afgespoeld), scheut piri-pirisaus (of iets dat er op lijkt, versgemalen peper, scheut water
  • aan de kook brengen en 1½ uur laten pruttelen!
  • opdienen met plakjes avocado, nacho-chips, een lepel light zuivelspread losgeklopt met paprikapoeder.
{CAPTION}

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?