Chili con carne, weer net iets anders
Er zijn al meerdere posts en tips over chili con carne gemaakt, maar deze was zó lekker van smaak en consistentie dat ik hem even deel.
Voor 2 personen meer dan genoeg:
- 170 gram tartaar rul bakken in wat olie met 1 tl paprikapoeder, 1 tl djintan, 1 tl oregano en ½ tl kaneel
- toevoegen 1 gesnipperde ui, 2 fijngesneden teentjes knoflook en dit even meebakken
- 1 rode puntpaprika in blokjes snijden en even meebakken
- 1 blik (400 g) gepelde tomaten toevoegen, een half tablet kippenbouillon, 25 g zeer pure chocola, tl bruine suiker, blik 200 g kidneybonen (afgespoeld), blik 200 g zwarte bonen (afgespoeld), scheut piri-pirisaus (of iets dat er op lijkt, versgemalen peper, scheut water
- aan de kook brengen en 1½ uur laten pruttelen!
- opdienen met plakjes avocado, nacho-chips, een lepel light zuivelspread losgeklopt met paprikapoeder.
Dit lijkt iid een goede tip, met chocolade…. welbekend in de Mexicaanse keuken….is het daardoor zwaar van smaak? Mooie tegenhanger de avocado 🥑 en zuivelspread….
De chocola geeft diepgang aan de saus, je proeft hem eigenlijk niet. Ik had een klein stukje 85% puur, daar zit bijna geen vet in dus geeft geen zwaarte.
Heerlijk. Wel maar even uit de buurt blijven… 💩🤣