Chinese tomatensoep
Er wordt nog steeds gewerkt in huis, en onze badkamerinstallateur is evenals ikzelf een grote soepfan (geen dag zonder soep), dus ik doe mijn best elke dag een heerlijk eigengemaakt soepje bij de lunch te hebben. Vandaag is dat Chinese tomatensoep:
Fruit een gesnipperde ui, een in kleine stukjes gesneden winterpeen, en een fijngesneden stuk gember in een beetje olijfolie. Bak even wat tomatenpuree en kruiden (peper, zout, paprikapoeder, en een verkruimeld groentenbouillonblokje) mee. Voeg daarna twee geschilde en in stukjes gesneden appel en 8 in vieren gesneden tomaten toe, plus 750 ml water. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 15 min zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer.
Klop ondertussen twee eieren los, en bak op zacht vuur een mooi ommeletje. Snij hier mooie reepjes van en zet ze even appart. Voeg een beetje mie toe en laat dat nog ca. 10 min mee koken, voeg op het laatst de eireepjes toe.
Eventueel op smaak maken met wat sambal.
Was een lekkere stevige soep met name door de engelenhaar-mie, lekker ook dat gembertje erin.
Appel ? Dat is bijzonder….nog nooit gehoord ….maar het zorgt natuurlijk voor het zoetje in de Chinese tomatensoep.
Precies, een zuurtje van de tomaten, een zoetje van de appel. Was ‘n lekker suupke. 😉