chocoladetaart met bosvruchten
Vandaag de 100ste inzending……
Een heerlijke chocolade taart met en topping van bosvruchten.
Je maakt een chocoladetaart, die spons je in met liquore di Mirtelli op de bovenzijde.
Maak een mix van mascarpone, cacao, chocolade au bain Marie gesmolten, en slagroom. Verdeel dit over de top en de zijkanten van de chocolade taart. Zet in de wacht in de koelkast.
Maak een reep van bakpapier en leg dat in de vriezer.
Smelt chocolade au bain Marie, haal van het vuur en doe er de laatste blokjes chocolade bij en laat alles smelten. Beetje af laten koelen. Doe het chocolade mengsel in een spuitzat en knip er een minimaal puntje af en decoreer streepjes op het gekoelde bakpapier.
Ff laten rusten en dan vorm je het papier om de taartvorm. Even weer terug in de koelkast. Dan verwijder het papier voorzichtig en er blijft een mooi chocolade vorm over tegen de rand van de taart.
Opvullen met de bosvruchten….. Tada…. Een prachtig resultaat.
GefeliciTAART met je 100ste inzending, ziet er heerlijk uit, een jubileum waardig! 😘
Als het weer kan….. Zou het leuk zijn om de toppers van deze site te maken, en met z’n alle in buon compagnia di famillie bemmellie, samen van deze gerechten en elkaars gezelschap te genieten. Saluti….
Een waardig 100ste recept!
Wat een prachtige taart, een juweeltje!!! Een lust voor het oog. En de combinatie chocola en bosvruchten is ook heerlijk.