Citroenkip met geroosterde bloemkool
Ik wilde eens iets anders met de bloemkool doen dan gewoon stoven. Geroosterd had ik hem nog nooit: rauwe (halve) bloemkool in roosjes verdelen, op bakplaat uitspreiden, besprenkelen met olijfolie en bestrooien met venkelzaadjes. Ideaal erbij omdat het dezelfde temperatuur en baktijd behoeft: citroenkip. Hiervoor kiphaasjes (wij hadden er 3) ‘s middags al marineren in een mengsel van 2 eetl olijfolie, sap en rasp van een halve citroen, klein gesnipperd sjalotje, gesnipperd teentje knoflook, 1/2 theelepel kaneel en 1/2 theelepel gember. Naar smaak peper en zout toevoegen. Naast de bloemkool op de bakplaat leggen, streep honing over ieder haasje leggen en eventueel bestrooien met wat brokjes walnoot/amandel.
Daarna ca 20 min bij 160 graden in de oven. Het was heerlijk licht en verfijnd van smaak.
Citroensap genoeg in huis toch….vd limoncello citroenen.
Ik vind het een lekkere combi met kip.
Doe ik regelmatig, bloemkool roosteren in de oven. Komt uit Libanese, Israëlische keuken. Ook lekker is om er chilivlokken, komijn, of ras al hanout op te strooien.