Conilglio a lighuria

0
(0)

Konijn a la lighuria, recept van Jamie, met toegevoegd prochiutto crudo en een aantal aardappel partjes mee gegaard. On the side… rode kool (en niet uit ‘n potje hè) een appelroosje en gegrilde polenta. Kan niet wachten om dit voor jullie te maken….. 




 

Opmerking: ik heb het recept nog toegevoegd:

Ingrediënten

2 konijnen a 1 kg. in stukken
2 volle el. bloem
zeezout en vers gemalen zwarte peper
4 el. extra vergine olijfolie
1 bosje verse rozemarijntakjes
6 teentjes knoflook, ongepeld en platgedrukt
1/2 fles witte wijn
4 ansjovisfilets
handje kleine zwarte olijven met pit
3 rijpe pomodoritomaten, gehalveerd, ontpit en fijngehakt.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190*C. Wentel de stukken konijn door bloem met veel zout en peper. In een passende hete braadpan bak je het konijn in olijfolie aan een kant mooi bruin. Draai de stukken om, voeg de rozemarijn en de knoflook toe en bak verder tot de knoflook zacht is, maar niet verkleurd. Voeg de witte wijn toe, wacht tot die kookt en doe dan de rest van de ingrediënten erbij. Doe het deksel op de pan of maak een cartouche en leg dat erop. Zet de pan 25 min. in de oven. Al het heerlijke vocht zal in het konijn trekken waardoor dat prachtig mals en ontzettend lekker wordt.Wanneer je de saus te dun vindt, kun je hem op het vuur wat laten inkoken.

Bron: Jamie Oliver

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?