Courgettebloemen
Gebakken courgettebloemen :
Voor 4 personen:
100 gr. Bloem
2 eetl olijfolie
5 eetl droge witte wijn
1 ei gesplitst
Plantaardige olie
12 Courgettebloemen
Zout&peper
Meng de bloem, olie, wijn, en eidooier in een kom met zout en peper naar smaak. Voeg 150-200 ml lauw water toe;het moet een vrij dun beslag worden. Laat 1 uur staan. Klop het eiwit stijf in een brandschone kom en spatel het door het beslag. Verhit de frituur olie in een ruime pan. Haal de bloemen door het beslag, schud het overschot eraf en bak ze in de hete olie goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi ze met zout en dien meteen op.
(je kunt ze ook nog vullen met ricotta/mozzarella en ansjovis)
De mini courgettes aan de bloem heb ik in de lengte gesneden en ook mee gebakken… We gooien immers nx weg.
Bon Appétito… 🥒🏵️🥒🏵️
Lijkt me heel lekker 🙂
Prachtig! Ik zag ze eens op de markt in Levanto, ik ben wel benieuwd hoe dat smaakt…
Nu het seizoen…. Wel te koop bij Hanos oid. Anders gewoon je eigen tuintje beginnen… Mischien straks in Slenaken…… 🥒🥒🥒😂
Lijkt me superlekker. Wil ook ook graag nog eens proberen. maar hier ze je ze nooit. Zal eens bij Hanos of Sligro informeren.