Curry
Thaise gele curry
Vanmiddag ben ik zelf een verse currypasta gaan maken,dat heb ik nog niet eerder op deze manier gedaan. Kost wat meer tijd (heb ik genoeg) maar je weet precies wat er in zit, geen E nummers of onnodige toevoegingen!
In de vijzel:
1 rode peper
3 knoflooktenen
1 uitje
3cm stukje gember
1 stengel citroengras
de steeltjes van een bosje koriander :
Dit alles zeer fijn gesneden, samen met het zest en sap van 1 limoen en
1 tl grof zeezout
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen kurkuma
2 el olie
Vijzelen tot een smeuïge pasta.
Deze milde gele currypasta is heerlijk voor een kip- vis- of vega versie. Altijd eerst de curry aanfruiten in wat hete olie om de smaken goed los te maken, daarna pas de rest van de ingrediënten erbij.
Ik maakte vanavond een curry met kipfilet, courgette, rode ui, champignons, paprika en paksoi.
Lekker met pandan rijst en zoetzure komkommer…
Het was heerlijk, nog beter als de thay
Lekker, maar jammer dat het ongefundeerd vooroordeel over E-nummers weer opduikt. Een E-nummer is niet anders dan een nummercodering voor bepaalde voedseladditieven. En zeker niet alle E-nummers zijn slecht…
Kurkuma, hier In dit recept gebruikt, is bijvoorbeeld E100.
Ook allerlei vitamines (vitamine C = E300, vitamine E = E307) en andere ‘natuurlijke’ stoffen (rozemarijn, E392) hebben gewoon een E-nummer. Zelfs het onontbeerlijke zuurstof (E948) staat op de lijst…
Als het water maar niet AKALISCH is.. En het ziet er heelijk uit. Jammer dat hier zo moeilijk oosterse ingrediënten kunt krijgen.
Natuurlijk, je hebt gelijk. Ik bedoelde alleen maar dat je precies weet wat er in zit…. en dat is bij een potje uit de supermarkt niet altijd het geval.
Het smaakte in ieder geval erg lekker!
Tuurlijk. Ik weet wat je bedoeld, ik probeer ook ook altijd zo min mogelijk uit een pakje of zakje te koken, soms kijk ik op het etiket van zo’n kruidenmengsel wat er in zit en zie bijvoorbeeld “30% zout”… en dan leg ik het weer gauw terug in het schap – dat kunnen we zelf beter! 😉
Dat lijkt me erg lekker. Wel bewerkelijker dan een potje, maar ja, tijd speelt nu geen rol. Ga ik zeker ook een keer maken. In plaats van kip zou ik dan tofublokjes nemen.