Curry

5
(1)

Thaise gele curry

Vanmiddag ben ik zelf een verse currypasta gaan maken,dat heb ik nog niet eerder op deze manier gedaan. Kost wat meer tijd (heb ik genoeg) maar je weet precies wat er in zit, geen E nummers of onnodige toevoegingen!

In de vijzel:
1 rode peper
3 knoflooktenen
1 uitje
3cm stukje gember
1 stengel citroengras
de steeltjes van een bosje koriander :
Dit alles zeer fijn gesneden, samen met het zest en sap van 1 limoen en
1 tl grof zeezout
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn
2 tl gemalen kurkuma
2 el olie
Vijzelen tot een smeuïge pasta.
Deze milde gele currypasta is heerlijk voor een kip- vis- of vega versie. Altijd eerst de curry aanfruiten in wat hete olie om de smaken goed los te maken, daarna pas de rest van de ingrediënten erbij.
Ik maakte vanavond een curry met kipfilet, courgette, rode ui, champignons, paprika en paksoi.
Lekker met pandan rijst en zoetzure komkommer…

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?