Kippenpasteitje#2

0
(0)

Geïnspireerd door Elise.

Kippenragout gemaakt zoals Elise al beschreven heeft.
Alleen op de Cloz is er geen bakker die de pasteibakjes zelf maakt dus ga ik zelf maar ’n ideetje maken.
Men neme een terracotta bakje, uit een rol bladerdeeg steek je de cirkel vd bodem uit, dit bak je blind (met een laagje bakpapier daarop bakbonen) even 5 min in de oven, 200 gr. Ondertussen maak je van het bladerdeeg 2 ‘dakjes’; snij 2 cirkels op maat, steek er in het midden een rondje uit en maak voor de decoratie nog wat steekvormpjes erom heen met een spuitvormpje…..
Dan vul je het bakje met de kippenragout en sluit je dit met het bladerdeeg dakje, dit bestrijk je met eigeel…. Nogmaals in oven om het bladerdeeg af te bakken… 20 min.

Pas op het komt gloeiend heet uit de oven…. Deze lunch heerlijk buiten op de veranda in het winterzonnetje genuttigd vergezeld met een frisse Tokai Fruiliano van Patricio.

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?