Duuvelkesvleisj deel 2
Zie Duiveltjesvlees van Wilmy, gepost op 9 juli 2022. Die leek ons al verrukkelijk!
Dit is de Limburgse variant, waarbij het vlees eerst in de marinade wordt gezet. Wellicht ook eens leuk om te proberen, wij kregen het er in ieder geval goed heet van, ‘ut zweit op de kop’, maar wat was het lekker!
Dit is de Limburgse variant, waarbij het vlees eerst in de marinade wordt gezet. Wellicht ook eens leuk om te proberen, wij kregen het er in ieder geval goed heet van, ‘ut zweit op de kop’, maar wat was het lekker!
INGREDIËNTEN
– 500 gram kipdijfilet (kan ook met varkensvlees)
– 8 el tomatenketchup
– 8 el ketjap manis
– 6 el natuurazijn
– 2-3 el sambal oelek —> volgende keer doe ik hiervan de helft en zet de pot voor de echte liefhebber op tafel
– 1 grote ui of 2 kleine, gesnipperd
– 3 tenen knoflook
– 1 zakje nasikruiden (van Conimex bijvoorbeeld)
– 200 ml slagroom
– 2 el pindakaas
– 200 gram sperziebonen
– 250 gram champignons
– 1 bakje taugé
– scheutje (plantaardige) olie
– voor erbij: rijst, evt met frisse salade
– 500 gram kipdijfilet (kan ook met varkensvlees)
– 8 el tomatenketchup
– 8 el ketjap manis
– 6 el natuurazijn
– 2-3 el sambal oelek —> volgende keer doe ik hiervan de helft en zet de pot voor de echte liefhebber op tafel
– 1 grote ui of 2 kleine, gesnipperd
– 3 tenen knoflook
– 1 zakje nasikruiden (van Conimex bijvoorbeeld)
– 200 ml slagroom
– 2 el pindakaas
– 200 gram sperziebonen
– 250 gram champignons
– 1 bakje taugé
– scheutje (plantaardige) olie
– voor erbij: rijst, evt met frisse salade
STAPPENPLAN
Snij de kip in blokjes. Doe de ketjap, ketchup, azijn, sambal, 2 tenen knoflook, de nasikruiden en de helft van de ui in een kom en meng. Doe de kip erbij, meng door elkaar en dek af met vershoudfolie. Zet dit minstens 30 min maar liefst ‘overnight’ in de koeling om te marineren. Hoe langer het marineert, hoe meer smaak er in de kip zal zitten. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok op middelmatig vuur en fruit de rest van de ui en knoflook in 5 min glazig. Voeg de champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg dan de kip met alle marinade toe en breng langzaam aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat dit zo’n 15 minuten sudderen met de deksel op de pan. Snij intussen de kopjes van de sperziebonen en kook ze beetgaar in ruim water met een snufje zout. Dit duurt ongeveer 5-10 min. Voeg de slagroom en pindakaas toe aan de kip en roer goed door totdat alle pindakaas is opgenomen door de saus. Laat dit nog 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan zodat de saus ietsje indikt. Voeg de laatste minuut de boontjes en de tauge toe. Serveer het duuveltjesvlees met rijst en evt een frisse salade.
Snij de kip in blokjes. Doe de ketjap, ketchup, azijn, sambal, 2 tenen knoflook, de nasikruiden en de helft van de ui in een kom en meng. Doe de kip erbij, meng door elkaar en dek af met vershoudfolie. Zet dit minstens 30 min maar liefst ‘overnight’ in de koeling om te marineren. Hoe langer het marineert, hoe meer smaak er in de kip zal zitten. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok op middelmatig vuur en fruit de rest van de ui en knoflook in 5 min glazig. Voeg de champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg dan de kip met alle marinade toe en breng langzaam aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat dit zo’n 15 minuten sudderen met de deksel op de pan. Snij intussen de kopjes van de sperziebonen en kook ze beetgaar in ruim water met een snufje zout. Dit duurt ongeveer 5-10 min. Voeg de slagroom en pindakaas toe aan de kip en roer goed door totdat alle pindakaas is opgenomen door de saus. Laat dit nog 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan zodat de saus ietsje indikt. Voeg de laatste minuut de boontjes en de tauge toe. Serveer het duuveltjesvlees met rijst en evt een frisse salade.
Heerlijk. Inderdaad vrij pittig, tweemaal ‘ut schjweit van de kop gevaeg’… 😅😂
Ut zweit brik mich oet…..maar lijkt me een heerlijke variatie.
Lijkt me inderdaad een lekkere variant. Zelf gebruik ik nooit sambal oelek, maar sambal manis of sambal badjak of sambal ketjap. Die zijn minder pittig dan sambal oelek 🌶️🌶️🌶️
Sperziebonen ipv perziken is ook een goed idee. En de slagroom maakt het geheel natuurlijk wat romiger.
Ik ga dit recept zeker proberen.