Erwten-munt puree met kabeljauw op een tomatensaus met chorizo
Vandaag een light recept (395 kcal per 1 persoonsportie), want op zaterdag snaaien we al genoeg tussendoor.
Stukje chorizo (in blokjes) knapperig bakken met klein beetje olie. 2 uien en 3 teentjes knoflook, beide fijngehakt, meebakken. 2 tomaten in stukjes en fijngesneden naaldjes van een takje verse marjolein toevoegen en even lekker laten sudderen. Kabeljauw erop leggen (die van de Albert Heijn in de grote zak uit de diepvries zijn perfect, ik heb twee stukken gehalveerd en er bevroren opgelegd). Na een min of 5 meestoven is dit klaar. In de tussentijd heb ik ca 200 gram (halve zak) diepvrieserwtjes gekookt, afgegoten en met de blaadjes van twee takjes verse munt gepureerd. Peper en zout toevoegen naar smaak.
Wij vonden de puree echt een verrassing, heerlijk fris en romig, en de stukjes chorizo gaven precies de bite die het gerecht nodig had.
Verassend gerechtje! Lekkere combo, die chorizo en vis, en de erwtenpuree was ook niet gek!
Verse erwten en munt is inderdaad een goede combinatie, zo kan je ook een heerlijk zomers soepje maken. Of een dip voor bij stokbrood. Kabeljauw met rauwe ham kende ik al, maar met chorizo lijkt me ook erg lekker.
Oe dat lijkt me iid zeer verrassend die puree. Ga ik ook proberen. En de fish en turf is altijd ’n goede combi. Top en dat op ’n gewone zaterdag