Erwtensoep!

5
(1)

Wat is er na een winterse wandeling, weliswaar zonder (of met gesmolten) sneeuw, lekkerder dan een dampende kom verse erwtensoep… Vanmorgen al de krabbetjes en spek met de spliterwten op gezet en lekker lang laten trekken, met 3 laurierblad, 3 gekneusde knoflookteentjes, wat zwarte peperkorrels en een snufje zout. Na bijna 2 uur sudderen de ribjes eruit halen en de in blokjes gesneden groenten en de fijngesneden bladselderij toevoegen. Als de ribjes afgekoeld zijn, het vlees van het bot halen en terug doen in de pan, met de in plakjes gesneden rookworst en nog een half uurtje alles laten sudderen/garen. Bij gebrek aan roggebrood met mosterd en katenspek, hebben we er een geroosterde donkerbruine boterham met rauwe ham bij gegeten mèt manmanman… greakbaer piccalilly! 😉





Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?