‘Flammkuchen’ met bloemkoolrijstbodem
In het kader van gezond (meer groente en minder koolhydraten) heb ik een variatie op de traditionele Flammkuchen geprobeerd. De bodem bestaat uit een mengsel van 400 gr bloemkoolrijst (3 – 4 minuten gewokt), vermengd met 1 ei, p&z, peterselie, en 75 gr geraspte kaas. Dit op de bakplaat tot een ovale bodem vormen, egaliseren (niet te dik maken) en goed aandrukken en ong. 20 min bakken in de oven op 200gr.
Dan de topping erop smeren: een mengsel van crème fraîche en fijngesnipperde lente-ui, p&z en knoflook. Dan bestrooien met gebakken spekjes en rode ui in heel dunne ringen. Daarna nog eens 15 min bakken. Tenslotte bestrooien met lente-ui of peterselie. Hartstikke lekker!
Ziet er hartig uit….. Is het bij jou Zamibo?
Zier er inderdaad heel smakelijk uit.