Fritelle di ricotta
Het is geen oliebol
Het is geen Berliner bol
Het is geen Nonnevot
Wat is het dan wel ????
Het is een bolletje deeg gemaakt van ricotta, meel, eieren, citroenrasp en vanillesuiker.
Frituren in een laagje olie.
Super simpel, bijna geen baklucht….en heerlijk luchtig. Makkelijk te maken.
On the top poedersuiker.
100 g bloem
250 g ricotta
2 eieren
100 gsuiker
Rasp van een citroen
Half zakje bakpoeder
Snuf zout
Zonnebloemolie om te frituren
Poeder suiker
Leuk, gaan we een keer maken als je weer eens in Slenaken bent.
Zekers…en het heeft niet zo’n luchtje als bij oliebollen.
Lijkt me heerlijk, wil ik ook eens proberen 😋
H’mm, krijg plotseling zin in oliebollen… 🤪
Lijkt me heerlijk, krijg er zin in als ik ze zo zie. Lijken me ook niet zo zwaar en vast als oliebollen, klopt dat? Smaken ze luchtiger?