Frittata bleekselderij, paprika, ui en olijf

0
(0)

“Een frittata is een gerecht uit Italië. Het woord fritatta kan ruwweg naar het Nederlands vertaald worden als ´gebakken´.

Het gerecht is eigenlijk uit armoede ontstaan. Het wordt namelijk gemaakt van alle groenten en pasta’s die over zijn van de dag ervoor. Op het platteland werd dit vroeger veelal gegeten, omdat men zich niet iedere dag een nieuw eetmaal kon veroorloven en/of dat er genoeg over was gebleven van de dag ervoor.

De ‘moderne’ frittata is een kruising tussen een omelet, een pizza en een pannenkoek. Het wordt gemaakt van ei met geraspte kaas, kwark, aardappel, ui, peper en andere kruiden zoals de tuinkruiden oregano, tijm en rozemarijn. Bij het klaarmaken gebruikt men meestal boter en olie. Een frittata kan echter van diverse ingrediënten worden bereid, zoals ook courgette.”
Bron: Wikipedia 

Lekker als warm lunchhapje. Wat hadden we nog liggen: hamblokjes, een paar stelen bleekselderie, een aardappel, rode en gewone ui, wat stukjes rode paprika uit de vriezer en een paar zwarte olijven.
De gesneden groenten samen met de hamblokjes aanzetten met wat olijfolie. Ondertussen 3 eieren met wat kookroom, peper & zout, Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas loskloppen.
Doe alles in een ovenschaal en overgiet met het eiermengsel. Even mengen en ca. 25 min. in de oven op 200 C.

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...