Frittata-muffins
Frittata-muffins met ricotta, spinazie en gerookte kip.
Laatst bij de “AC Tiôn” voor een habbekrats een muffin-vorm gekocht, ik had nog nooit iets met zo’n vormpje gemaakt maar dat leek me wel erg leuk. Dus – op deze zondagmorgen maar eens een mooi lunch-hapje bereid:
Bak een gesnipperd teentje knoflook 1 minuut in een eetlepel olijfolie (ik gebruikte de olie van de zongedroogde tomaatjes). Voeg 200 g verse spinazie toe en laat slinken, breng op smaak met peper & zout. Klop in een kom 4 eieren los, voeg 50 g gerookte kip (in snippers), 100 g ricotta en 6 in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes toe. Goed mengen, en schenk het mengsel vervolgens in de muffin-vormpjes. Bak ze ca. 20-25 min. op 180°C in een voorverwarmde oven.
Zojuist geproefd, heerlijk!
(Bron: “Boodschappen”, Plus/Vermeeren)
Fijn, zo’n bakmannetje! Lekker zondaglunchhapje.
😋😋🤣🤣❤️
Lijkt me ook lekker met tonijn ipv kip….of spekjes….. jammie