Frittata-muffins

3
(1)

Frittata-muffins met ricotta, spinazie en gerookte kip.

Laatst bij de “AC Tiôn” voor een habbekrats een muffin-vorm gekocht, ik had nog nooit iets met zo’n vormpje gemaakt maar dat leek me wel erg leuk. Dus – op deze zondagmorgen maar eens een mooi lunch-hapje bereid:

Bak een gesnipperd teentje knoflook 1 minuut in een eetlepel olijfolie (ik gebruikte de olie van de zongedroogde tomaatjes). Voeg 200 g verse spinazie toe en laat slinken, breng op smaak met peper & zout. Klop in een kom 4 eieren los, voeg 50 g gerookte kip (in snippers), 100 g ricotta en 6 in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes toe. Goed mengen, en schenk het mengsel vervolgens in de muffin-vormpjes. Bak ze ca. 20-25 min. op 180°C in een voorverwarmde oven.

Zojuist geproefd, heerlijk!

(Bron: “Boodschappen”, Plus/Vermeeren)

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 3 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...