Baklava

0
(0)
Zelf baklava gemaakt om morgen mee te nemen naar een etentje en het menu is Grieks….(ja sinds deze week mogen we met 2 personen naar familie… Dus gaan we naar een “ome & tante”)
Baklava wordt als dessert veel gegeten in Turkije en Griekenland maar ook in andere Balkan landen.
Niet eerder met filodeeg gewerkt dus spannend… Maar het ging wonderlijk goed. Hier kocht ik vers filodeeg wat je onder een natte doek op je werkblad legt want het droogt snel uit en plakt dan aan elkaar en dan kun je er niets meer mee.
Elke laag insmeren met gesmolten boter en na 3 lagen een noten/kaneel/kruidnagel mengsel. Dit meerdere malen herhalen. Op laten stijven in de koelkast en in kubussen snijden waarna een 1 uur in oven 160 gr.
Siroop maken met ‘n beetje water veel suiker sinasappelschil rasp en honing, deze siroop schenk je over de hete baklava die dan minimaal 4 uur nodig heeft om in de trekken en af te koelen. ‘n beetje pistachenoten haksel erop voor de sier. Morgen doe ik er nog wat vers citrusschilrasp erop. Wordt vervolgd…. De smaak horen jullie morgen.




Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?