Clafoutis

5
(1)

Het voorbeeld van Elise gevolgd: wat staat er nog in de kast? Een groot glas zwarte kersen (krieken), dat stond te roepen:gebruik mij nou eens voor die heerlijke kersenclafoutis!! Super makkelijk te maken en wederom niet zwaar, want: geen boter of olie.

Bestrooi 1 pond verse of 1 groot glas zure zwarte kersen met 30 gram witte basterd suiker, laat even staan, verwarm de oven voor op 175 gr, vet een platte ovenschaal in en verdeel de kersen erover. Doe 125 gram bloem met 50 gram witte basterdsuiker in een kom, doe er 3 grote losgeklopte eieren en een mespunt zout bij, mix alkes goed met een vork, garde of mixer. Doe dan 3 dl melk erbij en mix nog eens goed. Giet dit beslag op de kersen en zet de schaal voor drie kwartier (of iets langer) in de oven. Eet lauw of koud, dik bestrooid met poedersuiker.

Je kan ook ander fruit nemen, maar met kersen is het altijd een succes, vooral als het verse kersen zijn en je de Clafoutis in de tuin eet, zodat je de pitten zo ver mogelijk weg kan spugen…. 😎

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?