gebakken feta , Saganaki

0
(0)
Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
een heerlijke mezze uit de Griekse keuken.
Saganaki
De naam komt van het pannetje waarin het oorspronkelijk gebakken werd. Dit pannetje heeft 2 handvatten. Saganaki betekent dan ook bakpan met 2 handvatten.
De kracht van de eenvoud
Zoals veel gerechten uit de Griekse keuken is ook dit een zeer simpel recept. Je hebt er niet veel voor nodig en het is snel gemaakt.
Met een lekker stukje stevige feta, een eitje, wat bloem, olie om in te bakken en een stukje citroen om te besprenkelen maak je in no-time een heerlijk gerechtje.
Saganaki cheese
INGREDIËNTEN
 300 gram feta
 1 ei
 100 gram bloem
 zonnebloemolie om in te bakken
 peper
Gebakken feta maak je zo:
Snij de feta in 4 gelijke stukken. Klop een ei los in een schaaltje en doe de bloem in een ander schaaltje. Zorg dat de stukjes feta er goed in passen. Haal de stukjes feta door de bloem dan door het ei en herhaal dit. Verwarm in een koekenpan een royale laag olie. De feta moet er tot de helft in liggen. Leg de feta voorzichtig in de hete olie en bak deze aan beide kanten goudbruin. Haal de gebakken feta uit de olie en leg deze even kort op een stukje keukenpapier. Bestrooi eventueel met peterselie. Serveer de gebakken feta of saganaki cheese heet en geef er een brood en olijven bij.
Ik eet het met een salade melange en rijpe roma tomaatjes.

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?