Gebakken griesmeelpudding
Een heerlijk toetje, al doet de naam misschien anders vermoeden. Het is een recept van Yvette van Boven en ze sluit de beschrijving af met: 'Echt belachelijk lekker'. En dat klopt, het is verrukkelijk.
In plaats van er vlak voor het serveren nog honing of stroop over te gieten, heb ik er vruchtengelei bij gegeven. Je kan er ook vruchtencompôte of jam bij serveren en een beetje slagroom.
Bad memories…
Het zal best lekker kunnen zijn (voor sommigen), maar ik griezel van griesmeelpudding: ik mocht vroeger niet van tafel eer het bakje leeg was – dus hamsterwangen vol en dan zo snel mogelijk 🤮
Ja gek is dat, dat zo veel mensen slechte herinneringen aan griesmeel hebben. Dat komt waarschijnlijk doordat je vroeger pap of pudding met klontertjes erin kreeg, of met een vel erop…. Dat is ook vies. Maar als je hem op deze manier maakt, in de oven, is hij vanzelf droog en er zitten geen klontjes in! Echt het proberen waard.
Het lijkt een beetje op zabaglione… Alleen is zabaglione gelukkig zonder griesmeel en met…. (Hoe kan het ook anders van een Italiaans dolce) ….. Marsala.
Ik gruwel ook vh idee griesmeel…. maar het ziet er wel mooi glanzend uit… Zeker proeven dus…
Jij ook al slechte herinneringen… Maar hij smaakt echt lekker, totaal niet zoals de ouderwetse griesmeelpap of pudding van vroeger.