Gebakken kabeljauwhaasje met mosterdsaus en roerbakspinazie

4
(1)

Een klassieke combinatie natuurlijk, vis en spinazie, maar o zo lekker. Een op โ€˜t web gelezen tip uitgeprobeerd: eerst wat fijngesnipperde sjalotjes fruiten, dan bakt de boter niet aan op het oppervlak van de pan waar de vis niet de bodem bedekt. De vis goed droogdeppen, zouten en even door een losgeklopt ei halen, dan door de bloem. Voorzichtig in de pan, en dan: geduld, hij moet vanzelf loskomen, niet aan gaan schuiven en trekken… Ondertussen wat krieltjes in de schil in de oven. Als de vis gaar is voorzichtig in een ovenschaal schuiven ook even in de oven zetten zodat we de mosterdsaus kunnen maken van het overgebleven bakvet met de sjalotjes: wat crรจme fraรฎche toevoegen, een paar flinke lepels mosterd, ook het restantje ei en bloem gaan erbij, goed door roeren met de garde en eventueel een beetje water toevoegen afhankelijk van de dikte. Het is even jongleren, want op de andere pit staat de wok met spinazie, die is gelukkig in een mum klaar. Daarna: smullen maar!




Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 4 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...