Gepaneerd kabeljauwhaasje met geroosterde venkel en tomaat
Vincent is niet zo venkelig, dat wist ik wel, maar wellicht groei je erover heen, of geeft een andere bereidingswijze een andere smaak?
Uitprobeersel: plakken venkel kruiden met peper en zout en besprenkelen met olijfolie. Ca 50 min bij 180 gr in de oven, ze worden dan wat zoeter. Laatste 15 min ook wat halve tomaatjes met Italiaanse kruiden/p&z/olijfolie erbij gezet. Kabeljauwhaasjes gekruid, gepaneerd (bloem-ei-paneer) en lekker knapperig gebakken.
Feedback van Vincent: hij waardeert de poging maar hoeft voorlopig geen venkel meer. De vis was heerlijk.
Probeer dan op een warme zomerdag eens de Italiaanse insalata die finocchi e arrance ,deze komt oorspronkelijk uit Sicilië. De venkel en sinaasappel maakt dit tot een heerlijk fris bijgerecht.
Samen met een visje uit de rookoven ….wedden dat hij dat wel lekker vindt.🤣
Dan ga ik het in de zomer toch nog eens proberen met jouw recept, dank!
Nou, dat is ook toevallig, Michelle haalt me de woorden uit de mond… Voordat ik haar reactie had gelezen, dacht ik: dan moet ze toch nog eens een salade van heel dun gesneden venkel (en heel eventjes gebalanceerd, zodat ie wat zachter wordt) met dunne plakjes sinaasappel proberen. Lekkere dressing erover en smullen maar!
Ga ik proberen, dank voor de tip!
Gebalanceerd = geblancheerd…. 😠