Geroosterde kip met frisse doperwtenpuree

0
(0)


De zon scheen heel de dag, dus de BBQ maar weer opgestookt, why nut? 😄
We hadden nog twee grote kippenbouten liggen, dus die met een rub van een kruidenmix van paprikapoeder, komijn, korianderblad, steranijs, chilipeper, witte peper en knoflookpoeder, met een beetje olijfolie voor de plak, ingewreven en laten garen tot een kerntemperatuur van 75 °C (bij een dome temperatuur van 175-200 °C). Daarna even de luchtroosters open en nog eventjes boven heet vuur afgrillen.

Het “erbij” werd verzorgd door Elise: een frisse puree van aardappels en diepvrieserwten, gekruid met citroen, munt en peper.

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...