Geroosterde koolrabi
Mijn moeder maakte altijd koolrabi klaar door ze in dobbelsteentjes te snijden, te koken en ze te mengen met een bloemkoolsausje. Dat kan moderner: roosteren in de oven. Koolrabi schillen, in grove blokjes snijden en 7 min laten koken tot half gaar. Daarna afgieten, in ovenschaal overbrengen, husselen met olijfolie, bestrooien met een beetje grof zeezout en ca 40 min bij 200 gr C roosteren (halverwege weer even husselen). Het resultaat is een heerlijk zoete koolrabi met hier en daar een bruin korstje. Met een traditioneel gebakken ribkarbonade erbij een smakelijk geheel.
Er staan meer eigentijdse recepten met koolrabi op Internet, bijv met toevoeging van nog andere kruiden, of feta. Dat biedt mogelijkheden voor een groente die ik lang gemeden heb!
Bron foto (vergeten zelf een foto te maken): Kookidee.nl
Ja …dat deed ons mam ook zo …gaar koken en met n ‘ papje’ opdienen.
Zou je er ook plakken van kunnen snijden ,kort koken en dan roosteren?
Met kerrie lijkt me lekker of oosters….nou weer inspiratie opgedaan….