Groentemuffins
Gisteren naar een docu op Netflix gekeken: "You are what you eat". Nou, dan vergaat je de lust om ooit nog vlees te eten en weet je het zeker: de vleesconsumptie moet echt drastisch omlaag.
Wij eten al veel minder vlees, maar nu was ik extra gemotiveerd.
Dit is een heel leuk recept. Neem een muffinvorm en vet de bakjes in met een beetje olie. Rasp 1 broccolistronk of neem broccolirijst en vermeng met 2 gekluste eieren en beetje geraspte parmezaan. Doe het mengsel in de muffinbakjes, maar druk de zijkanten naar buiten, zodat een holletje ontstaat. Zet 15 minuten in de oven op 180gr. Snij 1 ui, 1 paprika en 1 wortel in kleine stukjes, strooi er kruiden naar wens over en bak/stoof in olijfolie voor 15 minuten. Roer er in stukjes gesneden feta door en nog wat parmezaan. Met dit mengsel vul je de muffinbakjes. Bestrooi met geraspte oude kaas en zet nog 20 a 25 minuten in de oven.
Lekker met een sausje van yoghurt met tahin. Erbij nog wat tomaten, komkommer en olijven.
Verrassend lekker.
Bordje met mooie kleuren!