Het ei is gelegd…

5
(1)

Nee, geen Big Green Egg – is mij veuls te duur – maar wel vandaag de nieuwe BBQ ingewijd, een 15″ Inferno Kamado, het afscheidscadeau van mijn werk bij mijn pre-pensionering…
Het is even uitvissen hoe het allemaal werkt, maar op de een of andere manier staat deze exacte manier van BBQ-en, met grafiekjes van de kerntemperatuur via bluetooth op je telefoon, mij – als analytisch chemicus – wel aan! 😄
Voor de vuurdoop gewoon een simpele recht-toe-recht-aan varkenshaas gemaakt, de Kamado op 175-200 °C, en de haasjes tot 71 °C kerntemperatuur. Resultaat echt boven verwachting voor de eerste keer: goed gegaard, niet té, buitenkant net een beetje crossa. Volgende keer wellicht een ieniemienie meer rosè van binnen, maar voor de eerste keer wou ik geen risico lopen. Ook echt een lekkere houtskool-BBQ smaak, dat hadden we echt gemist van onze vorige gas-BBQ. Ernaast een lekkere gemengde en een Waldorf-salade, stokbrood met zoute boter, en een goed glas witte wijn.
Een zeer geslaagde “vuurdoop”!

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 5 / 5. Hoeveel keer geproefd? 1

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...