Hieringslaaj
En wat eten we op Aswoensdag: lekkere zelfgemaakte hieringslaaj! Rode bietjes en 1 appel in kleine blokjes, zure haring van Ouwehand in stukjes, kleine augurkjes en zilveruitjes in kleine stukjes, peterselie, dille en mayonaise vermengd met yoghurt en mosterd, p&z. Lekker fris!
Fijn dat je het recept geeft! Hoe groot potje bieten en haring? De verhouding van alle ingredienten vind ik altijd spannend….
Je kan een glas bietjes nemen, maar ik gebruik de vacuümverpakte gekookte bietjes, er zitten er meestal 4 in. Voor een royale schaal salade heb je 3 bieten nodig, 1 grote appel, 1 klein glas Ouwehand haring en 1 flinke lepel zilveruitjes en dito kleine augurkjes.
Ziet er lekker uit, zo maken wij het ook altijd, met verse voorgekookte bietjes. Dit jaar slaan we over, maar voor Wim had ik wel maatjes gehaald! 😋
Gisteren ook gemaakt volgens recept van Wim… Maar ik heb 2 grote potten haring gebruikt, 4 rode bieten voorgekookt, zilveruitjes, augurkjes, in de schil gekookte aardappelpartjes, n lepel yoghurt en flink wat Mayo, p&z….
Nou dan weten ze hier niet wat ze overkomt.op de “giorno di cenere.. (as woensdag). Zo lekker…. 🐟