Hongaarse goulasch

0
(0)

Het wordt een latertje vandaag, het spul zit net in de pan en moet nog ongeveer 3 uur stoven… maar het wordt vast heel lekker!

Ingrediënten
2 middelgrote uien, 40 g ongezouten roomboter, 2 el tomatenpuree, 2 tenen knoflook, 600 g runderlappen, 1 tl karwijzaad, 2 tl milde paprikapoeder, ¼ tl chilipoeder, 500 ml heet water, rode en groene paprika.

Snijd de ui in ringen. Verhit de boter in de braadpan en bak de ui 6 min. op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de runderlappen in stukken van ca. 1 cm. Bestrooi het vlees met peper en eventueel zout. Voeg het vlees, karwijzaad, de paprikapoeder, knoflook en chilipoeder toe aan de ui en bak het vlees 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 2 uur stoven. Roer af en toe. Snijd de paprika’s in 8 parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd elk stuk in drieën. Voeg toe aan het vlees en laat nog 30 min. garen met de deksel op de pan. Breng de goulash op smaak met peper en eventueel zout.

Alvast vooruit gemaakt voor het weekend, dus wordt vervolgd met de uitslag: was ‘ie lekker, of was ‘ie lekker! 😜

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?

Ik hou van koken met wijn. Soms doe ik zelfs een scheutje door het eten...