huisvlijt

0
(0)
Ons ben Zunig en we gooien niets weg.
Als je alleenstaand bent heb je nogal snel oud brood, of oude koekjes. Die heb ik op een rooster een paar dagen laten drogen en met de keukenmachine geprobeerd er paneermeel / broodkruim van te maken.
Blijkt dat het met de ouderwetse passe vite veel beter gaat.
Uit Wikipedia;
Een roerzeef of een passe-vite is een handwerktuig uit de keuken om niet al te hard voedsel te kunnen malen en pureren, uitgevonden door de Belg Victor Simon in 1928.
De roerzeef bestaat uit een metalen kom in de vorm van een omgekeerde afgeplatte kegel met een naar binnen geplooide bovenrand, waaronder een diametraal balkje gespannen wordt waar een as met een zwengel centraal doorheen gaat; onder op de as zit een veer gemonteerd met een gekartelde kleine archimedesschroef en de as wordt vastgezet door die te passen in een gat in het centrum van een wisselbare zeef. De zeef wordt in de bodem gemonteerd en heeft drie of vier concentrische groeven waarin de kartelingen van de archimedesschroef passen. Aan de buitenzijde zit een handvat of steel waaraan de kom wordt vastgehouden op een ketel (of in het geval van een handvat tegen het middenrif wordt gedrukt en boven een ketel wordt gehouden) tijdens het draaien aan de zwengel. Door aan de zwengel te draaien, wordt de inhoud van de roerzeefkom dwars door de zeef gedwongen zonder ongerechtigheden als botjes, graten, pezen of draden. Met een roerzeef kan men coulis en puree maken voor verdere verwerking tot verschillende gerechten: rijke groentensoepen, maar ook jam of babyvoeding

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?