Ingelegde gember.

0
(0)
Echt een hele grote gemberwortel!! 

Op zich houdt zo’n wortel zich best lang, maar ik dacht voor dat dit UGLY ding z’n kracht in smaak verliest ga ik deze  wortel in ‘n potje stoppen. In het kader van zero waste maak ik:
“Ingelegde gember of Japanse gari” 
Azijn aan de kook brengen met 3 eetl suiker. 
Wortel zo dun mogelijk schillen en met de mandoline flinterdunne schijfjes draaien. 
Snufje  zout erover en in de schone pot doen en aanduwen. Kokende azijn erop zo vol mogelijk  en meteen met de deksel afsluiten. 
Na 24 uur kun je het gebruiken…. Veelzijdig bij veel gerechten. 

Enne wie heeft nog deze mandoline in de keuken la liggen…. Mam had er ook zo een… Mischien was deze wel van haar? 


Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?