Jummie kippie met Fried Rice
* 2 gemarineerde kippenbouten * 50gr roomboter * 1 kippen bouillon blokje * Water * Pandanrijst * Witte ui * 3 teentjes knoflook * bonduel Mexicaanse mix (voor de makkelijk kan ook met losse erwtjes, mais en stukjes paprika ) * 2 eitjes * 2 el olijf olie * Sesam olie (optioneel)
De jummie kip: Chef Sjors
Smelt de 50 gr roomboter in een braadpan en bak de kippen poten lekker bruin aan dit duurt zoโn 10 minuten.
Kruimel het kippenbouillon blokje in de pan en voeg water toe tot de bodem met een goede laag bouillon gedekt is zodat de kip lekker kan stomen.
Laat dit zo 45 minuten op een laag vuurtje staan en af en toe omkeren.
Fried Rice: Chef Anne
Heel belangrijk, met rijst koken volg NOOIT de instructies op het pak ๐
We doen dit op de Indische manier ๐
Was de pandanrijst in een zeef tot dat het water wat eruit komt helder is.
Doe de rijst in een kook pan en voeg water toe tot je een vingerkootje water boven het rijst hebt (dit werkt altijd bij welke hoeveelheid rijst dan ook)
Zet de rijst op het vuur en wacht tot het kookt, als het water kookt laat het dan +- 8 minuten koken met deksel erop ( de rijst is goed gekookt als het water weg is en er kleine โgaatjesโ ontstaan in de rijst, dit is te zien op de foto.
Haal de rijst van het vuur en laat het een kwartiertje staan met de deksel op de pan, dit hele proces niet roeren.
Snij de knoflook en de ui in kleine stukjes, voeg olie in de pan en bak eerst de knoflook tot deze licht bruin is en voeg de ui toe en bak tot het glazig gefruit is, veeg de knoflook ui naar 1 helft van de pan zodat je de andere helft vrij hebt om het eitje te roerbakken en voeg uiteindelijk samen.
Schep de pandan rijst erbij en even op hoog vuur lekker bakken en blijven roeren.
Voeg de Mexicaanse mix toe en eventueel tot smaak sesamolie en peper en zout.
Eet smakelijk ๐
Leuk dat het een co-productie is, lijkt me een heerlijk weekendgerecht!
Mummie zeker. Lijkt me heerlijk kip stoven in de bouillon.
De rijst maak ik tegenwoordig ook zo, alleen ‘glaas’ ik de rijst eerst even olie en dan kokend water erbij….vervolg zoals je beschrijft.