Kabeljauw-bloemkoolschotel
Je wordt handig met het beperkte dieet dat ik heb. Ik kies vooral alkalische groenten die maagzuur neutraliseren (bloemkool, broccoli, spinazie, sla), voeg daar eventueel vis of kip of kalkoen aan toe. Geen ui, knoflook, scherpe kruiden. Vet en melkproducten zijn een ‘no go’. Toch eet ik elke dag prima, zo ook vandaag:
Aardappels in schijfjes snijden en 10 min koken. Bloemkoolroosjes 5 min koken in groentenbouillon (tablet). Kabeljauwhaasjes kruiden met peper en zout en in stukjes snijden.
Opbouw ovenschotel: Eerst laagje aardappelschijfjes, daarna de blokjes vis en deze bedruppelen met citroensap. Daarop het merendeel van de roosjes. Een deel achterhouden, deze worden gepureerd met wat bouillon waarin ze gekookt zijn zodat er een soort bloemkoolsausje ontstaat zonder zuivel. Hieraan heb ik wat geraspte Parmezaanse kaas toegevoegd, peper, zout en nootmuskaat. 25 min in de oven bij 180 graden. Heerlijk licht en gezond!
Lijkt mij erg lekker, zeker met de kabeljauw er in.
Creatief hoor….leuk om juist nu
“out of the box” lekker te koken.