Kabeljauwhaas met pomodorini-ansjovissaus en geroosterde olijven
Een makkelijk en snel recept, wij aten het met wat conchiglioni pasta, zelfgemaakte pesto al limone en wat vers-geschaafde pecorino. Erbij een kruidige Viognier uit de Ardèche.
Voor 3-4 personen:
Voor 3-4 personen:
- Fruit in wat olijfolie 2 fijngesneden teentjes knoflook, 1 fijngesneden sjalot, de rasp van 1 citroen, 1 fijngesneden rode peper zonder pitjes, 3 ansjovisfilets op olie.
- Voeg 1 blik (400 g) pomodorini (kerstomaatjes) toe en breng aan de kook, voeg eventueel peper en zout toe.
- Schep de tomatensaus in een ovenschaal, leg de kabeljauwhaasjes erop en besprenkel deze nog met wat olijfolie, peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 gr. Zet de ovenschotel op de bakplaat en leg er een flinke schep gehalveerde Taggia-olijven naast.
- Na 15-20 min is alles klaar. Strooi de geroosterde olijven op de visschotel en versier met verse basilicum.
Een over (n) heerlijke schotel, verrassend lekker, de olijven hebben een gerookte knapperige smaak.
( Voor mij geen kaas met vis) .
Ik ga deze kabeljauw schotel ook eens maken.