Kabeljauwhaas met pomodorini-ansjovissaus en geroosterde olijven
Dit recept is lekker licht en makkelijk, daar houden we van!
Voor 2 personen:
2 eetl olijfolie verwarmen en hierin de rasp van 1 citroen, 1 fijngesneden flinke sjalot, 2 geperste knoflooktenen, 6 fijngesneden ansjovisfilets en 1 fijngesneden rode peper zo’n 2 min stoven. Daarna een blikje (400 g) Mutti cerises toevoegen en het mengsel aan de kook brengen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Breng het mengsel over in een kleine ovenschaal en leg per persoon 1 kabeljauwhaasje op de saus. Besprenkel met 2 eetl olijfolie en wat peper en zout. Verwarm 20 min bij 200 gr C. Leg tegelijkertijd een flinke hand Taggische olijven op een stuk bakpapier, om ze te roosteren.
Bestrooi de vis uit de oven met de geroosterde olijven en wat verse basilicum.
Voor 2 personen:
2 eetl olijfolie verwarmen en hierin de rasp van 1 citroen, 1 fijngesneden flinke sjalot, 2 geperste knoflooktenen, 6 fijngesneden ansjovisfilets en 1 fijngesneden rode peper zo’n 2 min stoven. Daarna een blikje (400 g) Mutti cerises toevoegen en het mengsel aan de kook brengen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Breng het mengsel over in een kleine ovenschaal en leg per persoon 1 kabeljauwhaasje op de saus. Besprenkel met 2 eetl olijfolie en wat peper en zout. Verwarm 20 min bij 200 gr C. Leg tegelijkertijd een flinke hand Taggische olijven op een stuk bakpapier, om ze te roosteren.
Bestrooi de vis uit de oven met de geroosterde olijven en wat verse basilicum.
Wij aten er spaghetti bij. Mogen jullie raden van wie welk bord is.