kersenconfiture
2020 blijkt een goed kersen jaar te zijn. In onze eigen boom hangen zo prachtig te blozen met een dieprode glanzende kleur. Je wordt er meteen stapel verliefd op. En hebberig.
Dus ladder tegen de stam en plukken maar en tegelijkertijd ervan snoepen en de pitten zover mogelijk weg spuwen. Jammer maar aan de bovenste takken blijven ze hangen want we willen geen brokken maken en van de ladder vallen. Die mogen de vogels lekker snoepen.
Daarna de klus ‘ontpitten’ 4 kilo is even ouderwets handwerk maar het werkt therapeutisch. Potten steriliseren, kersen, suiker, 1 eetl. citroensap en 3 min laten koken. De opstijftest(1 theel. jam op een bordje kijken of het opstijft) en dan potjes tot aan de rand vullen, deksel er meteen opdraaien en op de kop zetten.
Als alles goed gegaan is…. Dan met kerst traditioneel tiramisu met eigen kersenconfiture…
Zolang wachten we echter niet hoor… Morgen kersenjam in de yogurt.. 🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
Wat een prachtige kleur kersen, en een enorme productie!
O, dat ziet er geweldig uit. Een hele klus, maar wel leuk om te doen, lijkt me. En een hele voorraad potjes eigengemaakte jam… Verrukkeluk!!
Dat ziet er super uit! Hopelijk kan ik er nog eens van komen proeven… Mooie foto’s en leuk geschreven Michelle !