Kikkererwten/kidneybonensalade met witlof, grapefruit en hazelnoten
Weer eens heel iets anders vanavond: een maaltijdsalade, gebaseerd op een recept uit de Allerhande waar hij met linzen wordt gemaakt. De salade was heerlijk fris, slechts 360 kcal en je krijgt weer eens andere voedingsmiddelen binnen.
Ik maakte hem door de volgende zaken te mengen: 1 rode ui in halve ringen. Sap en rasp van 1 citroen, 1 grapefruit in partjes. Half bosje platte peterselie, fijngesneden Handje radijzen in kwarten gesneden. Twee stronken witlof in smalle reepjes, 200 g kikkererwten en 200 g kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt. Garnering: 30 g geroosterde hazelnoten, wat zachte geitenkaas (voor Vincent wat plakjes salami).
Ik maakte hem door de volgende zaken te mengen: 1 rode ui in halve ringen. Sap en rasp van 1 citroen, 1 grapefruit in partjes. Half bosje platte peterselie, fijngesneden Handje radijzen in kwarten gesneden. Twee stronken witlof in smalle reepjes, 200 g kikkererwten en 200 g kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt. Garnering: 30 g geroosterde hazelnoten, wat zachte geitenkaas (voor Vincent wat plakjes salami).
Ziet er heerlijk uit. Lijkt me erg lekker.