Kip met paksoi en rijst: zoet én pittig
Het is hier tropisch warm, dus maar weer eens een Oosters gerecht bereid: kip met paksoi en rijst, in een heerlijke pittig zoete saus.
Samenstelling:
Kipfilethaasjes bakken met peper en zout en apart zetten. 1 Rode ui, 3 teentjes knoflook en 2 cm verse gember geraspt en even gebakken. Kip toegevoegd plus een marinade van zoete ketjap, sweet chili saus, bruine suiker (alle twee eetlepels), tl chilivlokken, 1/4 tl kaneelpoeder, een verkruimeld kipbouillon tablet en 100 ml water en 20 min laten sudderen. Saus op het eind evt met wat maizena verdikken. Paksoi wassen en in grove stukken snijden en 5 min mee laten stoven. Intussen heb je rijst gekookt. Bord opmaken met wat sesamzaadjes erover. Het gerecht was heerlijk pittig maar zoet tegelijk.
Lekkere combi van smaken – pittig, zoet, gember en kaneel: doet wat Noord-Afrikaans aan. Heerlijk!
met kaneel…dat heb ik niet eerder gehoord? Lijkt me iid lekker.
Top dag bij jullie in de keuken.
Vandaag jouw pittig zoete saus gemaakt met kipster-balletjes ipv de kipfilet. (Kipster is super dier en milieu vriendelijk….ze gooien de haantjes niet weg….daar bakken ze balletjes van)
Super super lekker deze saus…..je eet je vingers erbij op.
Leuk dat je dit geprobeerd hebt!