Kip piccata met orzo

0
(0)
Kip met citroen is een heerlijke combi. In dit lichte recept blijft de kip heel mals.
Het is makkelijk te maken, klaar in 15 min en met weinig afwas want je gebruikt maar één diepe koekenpan en een pannetje om de orzo in te koken.
Twee mooie kipfilets wat platter slaan, kruiden met peper en zout en door bloem halen. Kort aanbraden tot mooi bruin, uit de pan halen en warm houden.
Met een zesteur mooie slierten van een citroen trekken. Halve citroen in plakjes snijden, in de pan mooi bruin bakken en bewaren.
Eén sjalotje snipperen en 5 min zachtjes bakken, afblussen met 100 ml witte wijn en dit een beetje in laten koken. 250 ml kippenbouillon (van tablet) toevoegen, paar eetlepels kappertjes en aan de kook brengen. De kipfilets erin leggen en dit zachtjes ca 10 min laten bubbelen.
{CAPTION}Intussen kun je de orzo koken en evt groenten (bijv broccoli).
Orzo in een grote schaal scheppen, kip erbovenop leggen en alle saus erover schenken. Garneren met de plakken en sliertjes van de citroen. De orzo neemt de saus op (de foto is iets te vroeg genomen, het gerecht was niet nat), het is een smakelijk, smeuiig gerecht.
{CAPTION}

Hoe lekker is dit?

Gemiddelde 0 / 5. Hoeveel keer geproefd? 0

Nog niemand geproefd?