Kippendijen in knoflook-citroen marinade
Ik zocht op ‘beste marinade ooit’, en kwam op deze frisse marinade terecht:
Mengen voor 2 kippendijen: 100 ml kippenbouillon 2 teentjes knoflook uit de knijper Sap van een halve citroen Zest van een halve citroen 1 eetlepels olijfolie 1 eetlepel honing 1 theelepel Dijon mosterd 1 theelepel tijmblaadjes 1 theelepel oreganoblaadjes versgemalen peper
Alles in een zipper doen en enkele uren laten marineren, geregeld de zipper ‘masseren’.
Mengen voor 2 kippendijen: 100 ml kippenbouillon 2 teentjes knoflook uit de knijper Sap van een halve citroen Zest van een halve citroen 1 eetlepels olijfolie 1 eetlepel honing 1 theelepel Dijon mosterd 1 theelepel tijmblaadjes 1 theelepel oreganoblaadjes versgemalen peper
Alles in een zipper doen en enkele uren laten marineren, geregeld de zipper ‘masseren’.

Resultaat: lekkere malse frisse kip! Welke marinade is jullie favoriet?
Bron: Damndelicious.net
De kippenbouillon zal koud zijn neem ik aan? Lijkt me heerlijk fris deze marinade……kip even op de gril(pan) want op het balkon een bbq?? Of braad je de kip in een braadpan?
Ja bouillon had ik wat af laten koelen. Kip kan op de gril of in de braadpan, dat laatste hadden wij gedaan met de marinade als saus.