Kippenpasteitje
Wat is er Limburgser dan een pasteitje? De bakker in Slenaken verkoopt prachtige versgebakken pasteibakjes, en die heb ik vandaag geserveerd als lunch, gevuld met een zelfgemaakte kippenragout.
(foto van internet want weer vergeten een eigen foto te maken)
Op zaterdag al begonnen met de kippenbouillon: kippenpoten, wortel, ui, knoflook, peperkorrels, tijm, bleekselderij, prei, kippenbouillonblokjes. Na het trekken de bouillon gezeefd, af laten afkoelen en het vetlaagje eraf geschept. Vlees van de bouten geplukt. Mooie roux gemaakt op basis van bloem en roomboter, en hieraan bouillon, kippenvlees en gebakken champignonnetjes toegevoegd. Heerlijk in een verwarmd pasteibakje met erbij een knisperende witte wijn van de nabijgelegen Hubertus Hoeve.
Van het overschot van de bouillon plus de eruitgezeefde groenten hebben we vanavond een rijkgevulde soep gemaakt.
Dat klinkt echt heerlijk! En hartverwarmend op zo’n koude dag…
Ons mam was trouwens ook dol op een lekker kippasteitje😀
Lekker hoor zo zelf gemaakt. Dat ga ik ook eens doen… En mam iid was dol op ‘n pasteitje.
Lekker lunchgerecht. Zeker als het pasteibakje van de bakker komt. Krijg er ook zin in….